23 Haziran 2014 Pazartesi

Diyabet Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hazır yiyecekler ve teknolojinin hayatımıza girmesi ile daha sağlıksız bir yaşam stiline sahip olmamızla birlikte günümüzde daha çok kişide diyabet hastalığı görülmektedir. Fakat buna rağmen halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet ile ilgili hala birçok konuda yanlış bilgiye sahibiz. Bu yazımızda diyabet hakkında bilmeniz gereken bilgileri sizlerle paylaşmayı amaçladık.
- Diyabetin kendisi değil, kontrol altına alınamayan diyabet tehlikelidir. Kan şeker değerlerinizi dengede tutmak için sağlıklı yaşam biçimini benimseyerek diyet ve egzersiz programınıza günlük olarak uymalısınız.
- Diyabetli hastaların karbonhidrat almaması gerektiği doğru olarak bilinen bir yanlıştır. Diyabetlilerin de diğer herkes gibi karbonhidrat ve hatta nişastaya ihtiyaçları vardır fakat bu besin zengini ürünleri tüketirken dengeli ve dikkatli olunmalıdır.
- Diyabet yaşlılık hastalığı değildir. Yeni doğan bir bebekte bile diyabet görülebilir. · Diyabetli bireylerin tatlıya sonsuza kadar elveda demelerine gerek yoktur. Diyetisyenin verdiği öneriler doğrultusunda hazırlanan tatlılar da zaman zaman tüketilebilir.
- Diyabet hastalığı kontrol edilemediğinde kalp, göz ve böbrekleri etkilediği için rutin diyabet kontrollerinizin yanı sıra yılda en az bir kez bu organların kontrol edilmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder