18 Haziran 2014 Çarşamba

Tip 2 Diyabet Nedir?

Daha çok yetişkinlerde görülen bir diyabet türü olan tip 2 diyabet özellikle 40 yaş ve üzeri kişileri etkilemektedir. Ailede diyabet geçmişi olanlar, obez olanlar, stres altında yaşayanlar risk altındadır ve diyabetle ilgili herhangi bir belirti yaşamasalar bile belli aralıklarda muayene olmaları gerekmektedir.
Tip 2 diyabetin belirtileri diğer diyabet türleri ile genelde aynıdır. Bu belirtiler arasında sık sık tuvalete çıkma ihtiyacı, sık susama, dudakların kuruması, yaraların geç iyileşmesi, açıklanamayan kilo kaybı, sık enfeksiyon, el ve ayaklarda karıncalanma veya uyuşma ve ağız kuruluğu vardır.
Diyabet önemli bir hastalık olsa bile doğru bir tedavi yöntemi ile bu hastalık kontrol altına alınarak kişinin sağlıklı ve uzun bir hayat sürmesi sağlanır. Tedavi için ilk olarak kişinin beslenme şekli ve yaşama biçiminde değişiklikler yapılarak kişinin daha sağlıklı beslenmesine ve egzersiz yapmasına öncülük edilir. İnsülin değerlerini dengede tutabilmek için belli aralıklarla insülin enjeksiyonu yapılması gerekebilir. Bu önlemlere rağmen değerlerde bir düzelme olmazsa ise şeker düşürücü haplar alınacaktır.

Tip 2 diyabete sahip kişiler aynı zamanda haftanın belli günlerinde evde kendi başlarına şeker takibi yapmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder